Skip to content

Drodzy Goście,

Chcemy zostać, albo właściwie powrócić do czasów, gdy D42 było sercem Jeżyc.
Sercem, które biło wraz z sercami mieszkańców Jeżyc. Witało nowonarodzonych,
świętowało rocznice, jubileusze i żegnało najbliższych. I tak jest do dzisiaj!

Mamy unikatową, multidyscyplinarną przestrzeń, do której eksploracji chcemy
zachęcić Poznaniaków. Serwujemy tradycyjną kuchnię polską
i wielkopolską w nowoczesnej konwencji. Nie jesteśmy zamknięci na głosy naszych
gości – nasze menu jest zbalansowane.
Mamy dania mięsne, ale też dania dla jaroszów jak i wegan. Szczypta wykwintności nie kłóci się w naszym menu z zachowaniem tradycyjnych proporcji, a ceny dań są konkurencyjne.Drugą, bardzo ważną częścią dla funkcjonowania naszego ekosystemu są warsztaty kulinarne – nasz katalog jest obszerny, a prowadzący warsztaty należą do elity poznańskiej i warszawskiej sceny kulinarnej.

Dzisiaj mocno też stawiamy na rozwój obszaru eventów – łączymy jedzenie z tańcem,
wino z malowaniem obrazów, czy też propagujemy polską kuchnie w
anglojęzycznych warsztatach dla osób spoza Polski – np. dla managerów wielu
angielskojęzycznych firm w regionie wielkopolskim.